TOPlist


Databáze potravin

Mouka pšeničná polohrubá

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 1460 kJ
  • Bílkoviny: 11 g
  • Tuky: 1 g
  • Sacharidy: 72 g
  • SAFA: 0.2 g
  • Cukry: 1 g
  • Vláknina: 3 g
  • Sůl: 0.01 g
Pšeničná bílá mouka je stejně jako ostatní druhy mouky především zdrojem energie v podobě škrobu, obsahuje malé množství neplnohodnotných bílkovin, tuku, vitaminů a minerálních látek. Nevýhodou je také vysoký glykemický index. Bílá mouka je energeticky bohatá a chudá na výživově cenné látky, snažte se proto její konzumaci co nejvíce omezovat.

Náhrada

Používejte raději celozrnnou mouku, která obsahuje více příznivých látek a má nižší glykemický index. Pro zahušťování používejte raději rozmixovanou zeleninu nebo pokrmy vůbec nezahušťujte. Při pečení a vaření můžete část mouky nahradit rezistentním škrobem, čímž zvýšíte obsah vlákniny, snížíte energetickou hodnotu a glykemický index pokrmu.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma