TOPlist


Boršč

  • Uživatelský recept
  • Autor: prochazkk
  • Porce: 10.00
  • Doba přípravy (min.): 150

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Smetana ke šlehání 33 % tuku průměr100
Brambory zimní200
Kopr10
Česnek5
Mouka pšeničná hladká60
Rajčata 400
Mrkev100
Červená řepa250
Zelí bílé hlávkové600
Voda4000
Vepřové libové průměr300
Hovězí maso přední průměr600

Energetická hodnota celkem: 12990 kJ

Bílkoviny (g): 184, Tuky (g): 193, Sacharidy (g): 153 SAFA (g): 93 Cukry (g): 50 Vláknina (g): 41 Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 1299 kJ

Bílkoviny (g): 18.4, Tuky (g): 19.3, Sacharidy (g): 15.3 SAFA (g): 9.3 Cukry (g): 5 Vláknina (g): 4.1 Sůl (g): 0.3


Dochucovadla:

sůl, pepř, ocet, bobkový list, nové koření

Postup přípravy

Uvařit maso s kořením doměkka ve 3000 ml vody. Řepu a mrkev nakrájet na kostičky. Mouku nasucho opražit, vsypat řepu a mrkev, osmahnout a zalít 1000 ml vody. Povařit 10 min. Brambory na kostičky + zelí na proužky zalít vývarem z masa a uvařit doměkka. Přilít řepu s mrkví, rajčata a společně vařit 10 min. Maso nakrájet a vložit do polévky. Ochutit solí, pepřem, troškou česneku. Vypnout, vsypat kopr. na talíři zakápnout smetanou.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma