TOPlist


Salát s parmazánovým lososem a medovohořčicovou zálivkou

  • Uživatelský recept
  • Autor: prochazkk
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 30

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Losos300
Parmezán 25 % průměr20
Polníček90
Salát ledový100
Hořčice plnotučná 10
Hořčice kremžská (Hellmann´s)5
Med15
Majonéza Boneco40
Cibule50

Energetická hodnota celkem: 4590 kJ

Bílkoviny (g): 81, Tuky (g): 74, Sacharidy (g): 23 SAFA (g): 18 Cukry (g): 19 Vláknina (g): 3 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1148 kJ

Bílkoviny (g): 20.3, Tuky (g): 18.5, Sacharidy (g): 5.8 SAFA (g): 4.5 Cukry (g): 4.8 Vláknina (g): 0.8 Sůl (g): 0.5


Dochucovadla:

pepř, balsamikový ocet, (sůl)

Postup přípravy

Oba saláty omýt a osušit. Ledový natrhat na kousky. Červenou cibuli nakrájet na tenké kroužky a smíchat se saláty. Navršit na talíře. Parmazán nastrouhat. Vykostěného lososa nakrájet na 3 cm kousky, obalit v parmazánu a naskládat do pekáčku vyloženého pečicím papírem. Dát péci na 190 st asi na 15 min, až parmazán začne zlátnout. Med rozmíchat v balsamikovém octě (2 lžíce), až se zcela rozpustí. Pak vmíchat dvě lžičky dijonské hořčice a lžičku hrubozrnné hořčice. Nakonec majonézu. Pokapat salát zálivkou, navrch naskládat lososové kousky a posypat hrubě mletým pepřem. Obvykle není potřeba solit, parmazán je slaný dost

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma