TOPlist


Hovězí na rajčatech s provensálským kořením, rýže

  • Uživatelský recept
  • Autor: dareba
  • Porce: 1.00
  • Doba přípravy (min.): 50

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Hovězí maso zadní průměr100
Oleje (všechny druhy)7
Cibule15
Česnek5
Rajský protlak30
Rajčata 100
Mouka pšeničná hladká5
Rýže natural syrová40

Energetická hodnota celkem: 1975 kJ

Bílkoviny (g): 25, Tuky (g): 20, Sacharidy (g): 48 SAFA (g): 6 Cukry (g): 9 Vláknina (g): 4 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

provensálské bylinky, bobkový list, nové koření, sůl, mletý pepř, drcený kmín

Postup přípravy

Omyté, osušené maso naklepeme, osolíme, opepříme a na rozehřátém oleji opečeme z obou stran. Cibuli a česnek pokrájíme nadrobno, přidáme k masu, okmínujeme, ochutíme směsí provensálských bylinek, doplníme rajským protlakem, bobkovým listem a novým kořením, pak podlijeme vodou a dusíme. Spaříme rajčata, oloupeme, pokrájíme na kostičky a přidáme k masu. Když je maso měkké, vyjmeme ho ze šťávy a uchováváme v teple. Mouku rozmícháme asi ve 2 lžicích vody, masovou šťávu zahustíme a necháme dobře provařit. Podáváme s vařenou rýží.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (4 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

26. 11. 2014 19:27

reslerova

Moc dobré :)

16. 03. 2013 11:00

sarka 22

Dnes vařím tak jsem zvědavá :-)

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma