TOPlist


Hedvábné brambory

  • Uživatelský recept
  • Autor: mosem
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Oleje (všechny druhy)10
Cibule50
Cottage 20 % bílý - průměr180
Vejce celá průměr110
Šunka kuřecí prsní500
Brambory vařené500

Energetická hodnota celkem: 5458 kJ

Bílkoviny (g): 117, Tuky (g): 50, Sacharidy (g): 93 SAFA (g): 20 Cukry (g): 16 Vláknina (g): 11 Sůl (g): 18

Energetická hodnota na 1 porci: 1365 kJ

Bílkoviny (g): 29.3, Tuky (g): 12.5, Sacharidy (g): 23.3 SAFA (g): 5 Cukry (g): 4 Vláknina (g): 2.8 Sůl (g): 4.5


Dochucovadla:

špetka soli, petrželka,

Postup přípravy

Brambory ve slupce uvaříme, oloupáme a nakrájíme na plátky. Šunku z kuřecích prsou nakrájíme na kostičky, které osmahneme na cibulce s troškou olivového oleje. Do misky naskládáme vrstvu brambor, na které dáme vrstvu šunky, střídáme až do celkového spotřebování. Rozšleháme cottage s vejce a zalejeme brambory a šunku v misce. Vložíme do trouby a zapečeme při teplotě 180 st. asi 30 minut. Díky cottage je jídlo jemné a vláčné.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (10 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

12. 01. 2014 19:03

muriela

Zajímavý nápad, taky vyzkouším. Díky za tip :-)

12. 01. 2014 00:02

Liba Babina

To bude dobré, stejně jako ostatní tvé recepty, které jsi tu uveřejnil. Baví mně na nich ta jednoduchost přípravy. Dík.

11. 01. 2014 20:38

pejska

Mnooo, tak si udělám docela určitě. :-))

11. 01. 2014 19:37

Banaska

To vypadá skvostně - další nápad, jak využít cottage i v teplé kuchyni.

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma