TOPlist


Jáhelník

  • Uživatelský recept
  • Autor: Vita51
  • Porce: 6.00
  • Doba přípravy (min.): 40

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Jáhly200
Mléko odstředěné průměr500
Voda400
Vejce celá průměr110
Med80
Pukance špaldové medové10
Slunečnicová semínka10
Lněné semínko drcené5
Hrozinky5
Švestky50
Vlašské ořechy10
Máslo50

Energetická hodnota celkem: 7985 kJ

Bílkoviny (g): 56, Tuky (g): 70, Sacharidy (g): 257 SAFA (g): 27 Cukry (g): 105 Vláknina (g): 4 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1331 kJ

Bílkoviny (g): 9.3, Tuky (g): 11.7, Sacharidy (g): 42.8 SAFA (g): 4.5 Cukry (g): 17.5 Vláknina (g): 0.7 Sůl (g): 0.2


Dochucovadla:

Špetka soli do mléka, skořice

Postup přípravy

Mléko a vodu uvedeme do varu, přidáme máslo, med(80 g jsou cca 2 plné lžíce) a trošku skořice. Vmícháme jáhly a vaříme asi 20 minut (dokud se nerozvaří na kaši). Vymastíme si mezi tím pekáček máslem a vysypeme ..strouhankou, oříšky, kokosem....rozpálíme troubu na 180 stupňů. Uvařenou kaši v misce smícháme s oříšky, semínky, ovocem, žloutkem a nakonec vmícháme sníh z bílků. Pečeme cca 20 minut, nebo dokud povrch nezezlátne (můžeme na vrch dát pláteček másla pro hezčí barvu )

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma