TOPlist


Dušená mrkev s krůtím masem

  • Uživatelský recept
  • Autor: Vita51
  • Porce: 2.00
  • Doba přípravy (min.): 40

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Citrony10
Oleje (všechny druhy)5
Cukr průměr6
Mouka pšeničná hladká10
Mrkev300
Krůtí prsa průměr200

Energetická hodnota celkem: 1920 kJ

Bílkoviny (g): 52, Tuky (g): 7, Sacharidy (g): 44 SAFA (g): 1 Cukry (g): 25 Vláknina (g): 10 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 960 kJ

Bílkoviny (g): 26, Tuky (g): 3.5, Sacharidy (g): 22 SAFA (g): 0.5 Cukry (g): 12.5 Vláknina (g): 5 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

Sůl, pepř

Postup přípravy

Mrkev nakrájíme na kostičky. Na lžičce olivového oleje osmahneme maso, přidáme mrkev a zalijeme asi 0,5 l vody. Osolíme a necháme vařit. Když je mrkev poloměkká smícháme 1 PL cizrnové/hladké mouky s troškou vody a vlijeme do mrkve s masem. Necháme povařit, nakonec pridáme šťávu z půlky citronu a dochutíme troškou cukru. Podáváme s vařeným bramborem.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

03. 07. 2013 14:18

Boruv.ka

Zkusila jsem, perfektní moc chutné jídlo !!! Konečně jiná varianta jak zpracovat krůtí, než jen pečené nebo restované. Kombinace mrkve a citronu je velmi osvěžující. Za mě DOPORUČUJI

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma