TOPlist


bramborové noky

  • Uživatelský recept
  • Autor: dinole
  • Porce: 1.00
  • Doba přípravy (min.): 40

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Brambory zimní180
Mouka pšeničná hrubá60
Vejce celá průměr20

Energetická hodnota celkem: 1605 kJ

Bílkoviny (g): 13, Tuky (g): 3, Sacharidy (g): 76 SAFA (g): 1 Cukry (g): 4 Vláknina (g): 8 Sůl (g): 0

Postup přípravy

1. Brambory vařte ve slupce patnáct až dvacet minut doměkka. Nechte je chvíli vychladnout, pak je oloupejte, dejte do širší mísy a dobře rozmačkejte. 2. Přidejte k nim vejce, sůl, vmíchejte hrubou mouku a vypracujte těsto bez hrudek – malé kousky brambor nejsou na škodu. Nechte deset minut odležet. 3. Pomocí dvou lžic z těsta vykrajujte menší noky a ty vařte ve vroucí osolené vodě asi 10–12 minut. Jakmile vyplavou, povařte je ještě dvě minutky a pak je postupně vyndavejte. Uvařené noky nechte okapat na sítku

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma