TOPlist


Rajská omáčka

  • Uživatelský recept
  • Autor: HelMad
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 120

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Hovězí roštěná průměr364
Rajčata 244
Rajčatová štáva500
Cibule40
Oleje (všechny druhy)4
Mouka pšeničná hladká52
Voda500

Energetická hodnota celkem: 3523 kJ

Bílkoviny (g): 61, Tuky (g): 34, Sacharidy (g): 72 SAFA (g): 14 Cukry (g): 21 Vláknina (g): 11 Sůl (g): 4

Energetická hodnota na 1 porci: 881 kJ

Bílkoviny (g): 15.3, Tuky (g): 8.5, Sacharidy (g): 18 SAFA (g): 3.5 Cukry (g): 5.3 Vláknina (g): 2.8 Sůl (g): 1


Dochucovadla:

5kuliček pepře, nového koření, 2 lístky bobkového listu, plátek citrónu, špetka skořice a tymiánu, sůl, 1/2 kostky masoxu.

Postup přípravy

Maso naklepeme, osolíme, opepříme. Cibulku zpěníme na oleji, přidáme maso a koření. Podlejeme rajčatovou šťávou, přidáme slupky zbavené rajče a dusíme doměkka. Zahustíme moukou rozkvrdlanou ve vodě. 20min zlehka povaříme a servírujeme nejlépe s vařenými brambory nebo těstovinami případně s houskovým knedlíkem.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma