TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Rajská pečená v troubě

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 120
  • STOB recept
  • Porce: 6.00

Ingredience

Dochucovadla:

pepř, skořice, bobkový list, citronová šťáva

Energetická hodnota celkem: 7407 kJ

Bílkoviny (g): 182, Tuky (g): 56, Sacharidy (g): 122, SAFA (g): 20, Cukry (g): 81, Vláknina (g): 36, Sůl (g): 8

Energetická hodnota na 1 porci: 1235 kJ

Bílkoviny (g): 30.3, Tuky (g): 9.3, Sacharidy (g): 20.3, SAFA (g): 3.3, Cukry (g): 13.5, Vláknina (g): 6, Sůl (g): 1.3

Postup přípravy

Připravíme si hrnec, který můžeme vložit i do trouby. Maso omyjeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme ze všech stran, poté ho z hrnce vyndáme. Zeleninu očistíme a nakrájíme nadrobno. V hrnci na troše oleje orestujeme nejdříve mrkev, celer a petržel, po chvíli přidáme i cibuli, bobkový list a celou skořici. Až je zelenina lehce hnědá, přidáme protlak a chvíli restujeme. Poté přidáme i rajčatové pyré, nakrájená rajčata (můžeme je předem spařit a oloupat), dle potřeby zředíme vývarem (případně vodou), osolíme a přidáme maso. Hrnec přiklopíme a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 170 stupních, dokud není maso měkké. Maso a koření vyjmeme a omáčku rozmixujeme, dle potřeby dochutíme solí, citronovou šťávou nebo případně cukrem. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou a knedlíkem nebo těstovinami. Knedlík si můžeme připravit odlehčený zeleninový - recept najdete zde. Hmotnost hotového masa 620 g (1 porce = cca 100 g), hmotnost hotové omáčky 1500 g (1 porce = cca 250 g).

Fotografie

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři