TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Karlovarský zeleninový knedlík z celozrnné mouky

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 45
  • STOB recept
  • Porce: 6.00

Ingredience

Dochucovadla:

muškátový květ

Energetická hodnota celkem: 4569 kJ

Bílkoviny (g): 54, Tuky (g): 20, Sacharidy (g): 169, SAFA (g): 6, Cukry (g): 23, Vláknina (g): 20, Sůl (g): 4

Energetická hodnota na 1 porci: 762 kJ

Bílkoviny (g): 9, Tuky (g): 3.3, Sacharidy (g): 28.2, SAFA (g): 1, Cukry (g): 3.8, Vláknina (g): 3.3, Sůl (g): 0.7

Postup přípravy

Mrkev a celer najemno nastrouháme (můžeme použít i jinou zeleninu). Žloutek rozmícháme s mlékem a moukou do hustšího těstíčka, ochutíme solí a muškátovým květem a přidáme na kostičky nakrájené pečivo. Z nastrouhané zeleniny vymačkáme co nejvíce vody a zeleninu přidáme ke směsi. Z bílků ušleháme sníh a opatrně vmícháme do těsta. Těsto dáme do potravinové folie a zabalíme do tvaru knedlíku. Vaříme na páře cca 25 minut. Hmotnost hotového knedlíku 810 g, en. hodnota na 100 g = 560 kJ, 1 plátek cca 35 g = 200 kJ.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři