TOPlist
Sledujte nás:

Kategorie potravin

Mouka pšeničná celozrnná
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1470 kJ
Bílkoviny: 13.5 g SAFA: 0.3 g
Tuky: 2 g Cukry: 1.4 g
Sacharidy: 68 g Vláknina: 7 g
Sůl: 0.01 g

Celozrnná mouka je oproti mouce bílé nutričně hodnotnější, obsahuje více bílkovin, tuku, vitaminů, minerálních látek a vlákniny. Jedná se však stále o mouku, která je bohatým zdrojem energie, používejte ji proto pouze v přiměřeném množství.

Náhrada

Pšeničnou mouku můžete nahradit jiným druhem celozrnné mouky, například ječnou, žitnou či pohankovou, které obsahují navíc další příznivé látky. Nejsou však příliš vhodné pro přípravu klasického pečiva.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Naši partneři