TOPlist


Kuře v jogurtu

  • Uživatelský recept
  • Autor: Petrajda
  • Porce: 6.00
  • Doba přípravy (min.): 120

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Kuře průměr1200
Jogurt bílý selský (Hollandia)500
Oleje (všechny druhy)5

Energetická hodnota celkem: 7615 kJ

Bílkoviny (g): 267, Tuky (g): 73, Sacharidy (g): 20 SAFA (g): 36 Cukry (g): 20 Vláknina (g): 1 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1269 kJ

Bílkoviny (g): 44.5, Tuky (g): 12.2, Sacharidy (g): 3.3 SAFA (g): 6 Cukry (g): 3.3 Vláknina (g): 0.2 Sůl (g): 0.3


Dochucovadla:

sůl, česnek, koření na kuře

Postup přípravy

Kuře naporcujeme, odstraníme z něj kůži a osolíme. Do jogurtu prolisujeme česnek (podle chuti) a přidáme oblíbené koření - já použila řeckou směs na kuře - 2 - 3 polévkové lžíce, nebojte se množství. Porce masa vložíme do lehce vymaštěného pekáčku a zalijeme ochuceným jogurtem. Zakryjeme a máme-li čas, necháme do druhého dne rozležet. Pečeme zvolna a pomalu, čím pomaleji a déle, tím lépe. Po hodině se podíváme a můžeme podlít vodou, obvykle se všechne jogurt do masa vsákne a je to potřeba. Z hotového kuřete by se měly snadno vyndat kosti. Podáváme s jakoukoli přílohou, vhodná je rýže nebo těstoviny, případně kuskus.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma