- Autor: The.odora
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cibule | 50 |
Oleje (všechny druhy) | 5 |
Voda | 2000 |
Čočka | 500 |
Natur bujón hovězí - suchý stav | 10 |
Ocet | 30 |
Solamyl | 30 |
Vejce celá průměr | 220 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, ocet
Energetická hodnota celkem: 9461 kJ
Bílkoviny (g): 155,
Tuky (g): 40,
Sacharidy (g): 312,
SAFA (g): 11,
Cukry (g): 72,
Vláknina (g): 54,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 2365 kJ
Bílkoviny (g): 38.8, Tuky (g): 10, Sacharidy (g): 78, SAFA (g): 2.8, Cukry (g): 18, Vláknina (g): 13.5, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Na oleji zpěnit cibulku, zalít vodou nebo vývarem (kostkou bujonu). Až začne voda vařit, přidáme čočku a vaříme doměkka. V případě potřeby dolijeme vodu. Ochutíme solí, pepřem, octem, zahustíme solamylem. Podáváme s pečivem a vejcem vařeným natvrdo.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.