TOPlist


Čočka na kyselo

  • Uživatelský recept
  • Autor: The.odora
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 30

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Cibule50
Oleje (všechny druhy)5
Voda2000
Čočka500
Natur bujón hovězí - suchý stav10
Ocet30
Solamyl30
Vejce celá průměr220

Energetická hodnota celkem: 9461 kJ

Bílkoviny (g): 155, Tuky (g): 40, Sacharidy (g): 312 SAFA (g): 11 Cukry (g): 72 Vláknina (g): 54 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 2365 kJ

Bílkoviny (g): 38.8, Tuky (g): 10, Sacharidy (g): 78 SAFA (g): 2.8 Cukry (g): 18 Vláknina (g): 13.5 Sůl (g): 0.5


Dochucovadla:

sůl, pepř, ocet

Postup přípravy

Na oleji zpěnit cibulku, zalít vodou nebo vývarem (kostkou bujonu). Až začne voda vařit, přidáme čočku a vaříme doměkka. V případě potřeby dolijeme vodu. Ochutíme solí, pepřem, octem, zahustíme solamylem. Podáváme s pečivem a vejcem vařeným natvrdo.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma