- Autor: venyseks
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Čočka | 500 |
Mléko plnotučné průměr | 100 |
Mouka pšeničná hladká | 30 |
Cibule | 30 |
Sádlo vepřové škvařené | 30 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, ocet
Energetická hodnota celkem: 9079 kJ
Bílkoviny (g): 132,
Tuky (g): 43,
Sacharidy (g): 305,
SAFA (g): 19,
Cukry (g): 62,
Vláknina (g): 56,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 2270 kJ
Bílkoviny (g): 33, Tuky (g): 10.8, Sacharidy (g): 76.3, SAFA (g): 4.8, Cukry (g): 15.5, Vláknina (g): 14, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Čočku namočíme (cca na 2-3 hodiny). Vaříme ji do změknutí (40 minut). Osmažíme cibulku, na ni dáme měkkou čočku, osolíme, opepříme, zahustíme, okyselíme dle chuti (octem nebo citronem). Podáváme s chlebem a párkem nebo klobásou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.