- Autor: babika
- Doba přípravy (min.): 1
- Uživatelský recept
- Porce: 30.00
1plechovka ananasového kompotu,(600 g), 2 vejce, hrnek cukru krupice, 2 hrnky polohrubé mouky, 2 lžičky jedlé sody. Krém: 400 ml smetany ke šlehání, 2 ztužovače do šlehačky, 3 pomazánková másla (150 g), 2 sáčky vanilkového cukru, hoblinky čokolády na vaření na ozdobu.
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Mouka pšeničná polohrubá | 400 | 
| Vejce celá průměr | 120 | 
| Cukr průměr | 150 | 
| Kompot průměr | 600 | 
| Prášek do pečiva | 20 | 
| Smetana ke šlehání 33 % tuku průměr | 400 | 
| Máslo pomazánkové | 450 | 
| Čokoláda na vaření průměr | 20 | 
Energetická hodnota celkem: 22620 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 87, 
                                                        Tuky (g): 281, 
                                                        Sacharidy (g): 622,
                                                        SAFA (g): 159,
                                                        Cukry (g): 305,
                                                        Vláknina (g): 39,
                                                        Sůl (g): 1
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 754 kJ
Bílkoviny (g): 2.9, Tuky (g): 9.4, Sacharidy (g): 20.7, SAFA (g): 5.3, Cukry (g): 10.2, Vláknina (g): 1.3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Ananasový kompot přeceďte a kousky rozmixujte na jemnou kaši. V míse utřete žloutky s cukrem přidejte mouku, ananasovou kaši, jedlou sodu a vyšlehaný sníh z bílků. Zlehka, ale důkladně promíchejte a těsto rozprostřete na plech vyložený pečícím papírem (nebo silikonovou vložkou). Pečte asi 20 minut v troubě předehřáte na 180 stupňů Celsia. Ananasový piškot nechte vychladnout a mezitím si připravte krém. Základem je rozšlehané pomazánkové máslo do kterého se přídává šlehačka vyšlehaná se ztužovačem. Vyšlehaným a dobře promíchaným krémem potřete zchladlý korpus, dozdobte nahrubo nastrouhanou čokoládou a dejte krátce do lednice ztuhnout.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.









