- Autor: Fanfan
- Doba přípravy (min.): 30
- Porce: 6.00
Klasická koprovka - přidávám hlavně z důvodu možnosti zařadit do sebekoučinku bo ji jinde nedajdu:)
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kopr | 30 |
Ocet | 25 |
Cukr průměr | 100 |
Smetana ke šlehání 33 % tuku průměr | 200 |
Mléko plnotučné průměr | 500 |
Máslo | 170 |
Mouka pšeničná hladká | 130 |
Energetická hodnota celkem: 12506 kJ
Bílkoviny (g): 40,
Tuky (g): 209,
Sacharidy (g): 229,
SAFA (g): 117,
Cukry (g): 134,
Vláknina (g): 11,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 2084 kJ
Bílkoviny (g): 6.7, Tuky (g): 34.8, Sacharidy (g): 38.2, SAFA (g): 19.5, Cukry (g): 22.3, Vláknina (g): 1.8, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Z másla a hladké mouky uděláme světlou jížku, přilejeme hovězí vývar (cca 0,5 l) a mléko, 20 minut povaříme. Přidáme smetanu, kopr, ocet, cukr, sůl necháme přejít varem a je hotovo... Dochucujeme samozřejmě podle chuti. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo brambory a hovězím masem, případně vejcem.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.