TOPlist


Semolinové těstoviny se šunkou, rajčatovou omáčkou a parmezánem

  • Uživatelský recept
  • Autor: Martja
  • Porce: 1.00
  • Doba přípravy (min.): 30

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Semolinové těstoviny50
Parmezán 25 % průměr20
Oleje (všechny druhy)3
Česnek4
Cibule70
Rajčata Cherry240
Delikatesní vařená šunka (TWINNER) - 95% masa100

Energetická hodnota celkem: 1977 kJ

Bílkoviny (g): 36, Tuky (g): 12, Sacharidy (g): 54 SAFA (g): 5 Cukry (g): 14 Vláknina (g): 6 Sůl (g): 3


Dochucovadla:

Sůl dle chuti Čerstvá bazalka a petrželka (cca půl hrstky od každého) + pár lístků bazalky na ozdobení.

Postup přípravy

Oloupejte rajčata, nakrájejte je (v zimě používám italská rajčata v konzervě) a najemno nakrájejte cibuli (menší cibule) a česnek (2 stroužky). Dejte vařit těstoviny do vroucí vody na 9 minut. Mezi vařením těstovin na pávničce v oleji (3g - používám sprejový dávkovač) osmažte cibulku a česnek a po sesklovatění cibulky přidejte šunku či maso (není ale nutné). Poté co je šunka či maso hotové přidejte nakrájená rajčata. Nechte povařit a nasekejte si omyté bylinky. Po 9 minutách vaření slejte těstoviny a vhoďte je do připravené misky se studenou vodou. Po pár vteřinách vodu slejte a vmíchejte do těstovin zbylé množství oleje. Do omáčky vmíchejte bylinky a 2/3 nastrouhaného parmezánu. Po cca minutce pánvičku odstavte a vmíchejte těstoviny. Při servírování posypte pokrm zbytkem parmezánu a lístky bazalky.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (4 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma