TOPlist


Kuřecí "Palak gosht" (indické kari se špenátem)

  • Uživatelský recept
  • Autor: Martja
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 40

Originál je ze skopového masa, takže pokud máte možnost, vyzkoušejte i s ním :o)

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Papričky chilli20
Kuřecí prsa600
Rajčata 240
Rajčatová štáva100
Špenát krájený mražený 450
Oleje (všechny druhy)40
Česnek30
Cibule100

Energetická hodnota celkem: 5125 kJ

Bílkoviny (g): 158, Tuky (g): 46, Sacharidy (g): 44 SAFA (g): 7 Cukry (g): 25 Vláknina (g): 17 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1281 kJ

Bílkoviny (g): 39.5, Tuky (g): 11.5, Sacharidy (g): 11 SAFA (g): 1.8 Cukry (g): 6.3 Vláknina (g): 4.3 Sůl (g): 0.5


Dochucovadla:

Zázvor: 1 lžíce (čerstvý, nastrouhaný) koření: sůl, koriandr, římský kmín po 1 lžičce, kurkuma, chilli, hřebíček, skořice, kardamom - 0.5 lžičky od každého

Postup přípravy

Osmahneme ve woku cibuli dohněda, přidáme koření včetně zázvoru a česneku a půl minutu osmahneme. Přidáme nakrájené maso na kostky, osolíme a po zhnědnutí přidáme oloupaná rajčata a podlijeme trochou vody a rajčatovou šťávou. Dusíme pod pokličkou cca 20 minut. Přidáme špenát, který předem povaříme ve slané vodě 5 minut a společně dusíme dalších 10 minut. Podáváme s rýží basmati nebo se zeleninou :o)

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

18. 01. 2013 12:45

Tanein

Hotovo a je to výborné!

17. 01. 2013 20:09

Tanein

Zítra se do toho chci pustit, snad se mi to povede :)

16. 01. 2013 09:37

Tanein

To je hodně zajímavá kombinace, musím to někdy vyzkoušet.

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma