TOPlist


Čočková pomazánka

  • Uživatelský recept
  • Autor: hykykyky
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 20

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Petržel - kořen150
Mrkev240
Cibule250
Oleje (všechny druhy)20
Bohatý bujón zeleninový (Knorr)5
Voda400
Čočka150
Bagetky celozrnné (Racio)100

Energetická hodnota celkem: 6041 kJ

Bílkoviny (g): 61, Tuky (g): 37, Sacharidy (g): 213 SAFA (g): 9 Cukry (g): 59 Vláknina (g): 37 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1510 kJ

Bílkoviny (g): 15.3, Tuky (g): 9.3, Sacharidy (g): 53.3 SAFA (g): 2.3 Cukry (g): 14.8 Vláknina (g): 9.3 Sůl (g): 0.3


Dochucovadla:

ocet,sůl

Postup přípravy

150 g červené čočky (použila jsem loupanou) dáš vařit do 400 ml vody a přidáš zeleninový bujón na dané množství vody. Čočku uvařit do měkka, v podstatě se v tomhle množství všechna ta voda do ní vstřebá. Na troše oleje (20 g) osmahnout cibuli (250 g), mrkev (240g) a petržel (kořen 150 g) nakrájené na nudličky, podlít trochou vody osolit podle chuti, podusit. Stačí, aby byla zelenina "al dente", nemusí být úplně rozvařená. Pak všechno spolu s čočkou rozmixovat, dochutit jablečným octem a solí a je hotovo. Byl to takový momentální experiment, co mě napadl z toho, co jsem měla doma k dispozici, takže co se týká množství zeleniny a druhů, myslím, že fantazii se meze nekladou

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma