TOPlist


Francouzské brambory

  • Uživatelský recept
  • Autor: radkam3
  • Porce: 6.00
  • Doba přípravy (min.): 20

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Brambory zimní600
Máslo25
Mléko polotučné průměr30
Vejce celá průměr110
Hrášek sterilovaný Bonduelle100
Cibule100
Tradiční šunka Beinschinken 6%250

Energetická hodnota celkem: 5314 kJ

Bílkoviny (g): 77, Tuky (g): 36, Sacharidy (g): 130 SAFA (g): 16 Cukry (g): 21 Vláknina (g): 17 Sůl (g): 8

Energetická hodnota na 1 porci: 886 kJ

Bílkoviny (g): 12.8, Tuky (g): 6, Sacharidy (g): 21.7 SAFA (g): 2.7 Cukry (g): 3.5 Vláknina (g): 2.8 Sůl (g): 1.3


Dochucovadla:

sůl, drcený kmín

Postup přípravy

Brambory omyjeme, dáme do hrnce a vaříme ve slupce. Nakrájíme si cibuli nadrobno, šunku nadrobno. Do hrnku vyklepneme vejce a rozšleháme s mlékem a přidáme trochu soli. Pekáček vymažeme máslem. Uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na plátky. Pokládáme plátky brambor na dno zapékací misky, mírně osolíme, pokmínujeme. Další vrstvu tvoří nakrájená cibule, sterilovaný hrášek a šunka. Poslední vrstva je opět z brambor, které opět osolíme a okmínujeme. Vše zalijeme rozšlehaným vejcem s mlékem a dáme péct do trouby cca na 30-45 minut.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma