- Autor: radkam3
 - Doba přípravy (min.): 20
 - Uživatelský recept
 - Porce: 6.00
 
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Brambory zimní | 600 | 
| Máslo | 25 | 
| Mléko polotučné průměr | 30 | 
| Vejce celá průměr | 110 | 
| Hrášek sterilovaný Bonduelle | 100 | 
| Cibule | 100 | 
| Tradiční šunka Beinschinken 6% | 250 | 
Dochucovadla:
sůl, drcený kmín
Energetická hodnota celkem: 5314 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 77, 
                                                        Tuky (g): 36, 
                                                        Sacharidy (g): 130,
                                                        SAFA (g): 16,
                                                        Cukry (g): 21,
                                                        Vláknina (g): 17,
                                                        Sůl (g): 8
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 886 kJ
Bílkoviny (g): 12.8, Tuky (g): 6, Sacharidy (g): 21.7, SAFA (g): 2.7, Cukry (g): 3.5, Vláknina (g): 2.8, Sůl (g): 1.3
Postup přípravy
Brambory omyjeme, dáme do hrnce a vaříme ve slupce. Nakrájíme si cibuli nadrobno, šunku nadrobno. Do hrnku vyklepneme vejce a rozšleháme s mlékem a přidáme trochu soli. Pekáček vymažeme máslem. Uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na plátky. Pokládáme plátky brambor na dno zapékací misky, mírně osolíme, pokmínujeme. Další vrstvu tvoří nakrájená cibule, sterilovaný hrášek a šunka. Poslední vrstva je opět z brambor, které opět osolíme a okmínujeme. Vše zalijeme rozšlehaným vejcem s mlékem a dáme péct do trouby cca na 30-45 minut.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






