TOPlist


Kuřecí prsa s oříšky kešu a zeleninou

  • Uživatelský recept
  • Autor: Martja
  • Porce: 2.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Rýže Basmati syrová60
Natur bujón kuřecí - suchý stav10
Výhonky sójové 60
Hrášek25
Kešu30
Hoisin omáčka45
Oleje (všechny druhy)9
Rezistentní škrob Hi-maize9
Kuřecí prsa300
Cibule70
Paprika červená130
Celer řapíkatý40

Energetická hodnota celkem: 4409 kJ

Bílkoviny (g): 87, Tuky (g): 32, Sacharidy (g): 101 SAFA (g): 5 Cukry (g): 32 Vláknina (g): 11 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 2205 kJ

Bílkoviny (g): 43.5, Tuky (g): 16, Sacharidy (g): 50.5 SAFA (g): 2.5 Cukry (g): 16 Vláknina (g): 5.5 Sůl (g): 1

Postup přípravy

Kuřecí prsa nakrájíme na tenké plátky a v míse smícháme s 1 lžící škrobu. Smícháme sezamový olej (1 lžička, započítáno jako 3g oleje), omáčku hoisin (1 lžíce) a 1 prolisovaný stroužek česneku. Směs nalijeme na kuřecí maso , promícháme a necháme 20 minut marinovat. Na oleji (rozprašovačem 3g) opečeme kešu (cca 1 minutu) do zlatova. Přidáme hrášek (lze použít i lusky), celer, zvývající česnek, cibuli, sojové výhonky a papriku. Za občasného zamíchání dusíme 2-3 minuty. Vše vyjmeme. Slijeme marinádu z masa. Znovu poprášíme pánev olejem (opět 3g) a přidáme maso a opekáme 3-4 minuty. Vrátíme zeleninu a oříšky. V misce rozmícháme 2 lžičky škrobu s 2 lžícemi omáčky hoisin a 200 ml kuřecího vývaru a nalijeme do woku. Vaříme dokud omáčka neshoustne. Podáváme s vařenou rýží.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma