- Autor: oldyz
- Doba přípravy (min.): 35
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Tortilla | 120 |
Cibule | 200 |
Paprika červená | 100 |
Fazole červené sterilované (Bonduelle) | 100 |
Shmaky | 200 |
Papričky chilli | 20 |
Oleje (všechny druhy) | 10 |
pečené fazole - frijoles refritos negros | 100 |
Rajčatová štáva | 400 |
Dochucovadla:
směs koření enchiladas nebo jakékoliv jiné mexické (tacos, burritos, fajitas apod.)
Energetická hodnota celkem: 4080 kJ
Bílkoviny (g): 57,
Tuky (g): 25,
Sacharidy (g): 131,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 36,
Vláknina (g): 19,
Sůl (g): 6
Energetická hodnota na 1 porci: 1020 kJ
Bílkoviny (g): 14.3, Tuky (g): 6.3, Sacharidy (g): 32.8, SAFA (g): 1, Cukry (g): 9, Vláknina (g): 4.8, Sůl (g): 1.5
Postup přípravy
Připravíme si malé tortilly, každou namažeme pečenými fazolemi. Troubu rozpálíme na 180st. Ve větší pánvi opečeme pokrájenou zeleninu - vše na proužky. Po lehkém opečení přidáme sterilované fazole, uzeného šmakouna, uzené papričky (chipotles) a jalapeňos, jen krátce na pánvi ohřejeme. Směs naložíme na tortilly a klademe do pekáčku, do kterého jsme předtím nalili drcená rajčata nebo protlak. Když máme všechny tortilly natěsno v pekáčku, přelijeme další dávkou rajčat. Dáme zapéct do trouby na cca 30-40 minut. Podáváme se zeleninou a guacamole.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.