TOPlist


Španělské kuře

  • Uživatelský recept
  • Autor: janavlaskova
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 40

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Kuřecí stehna bez kosti a bez kůže průměr500
Cibule100
Paprika žlutá 100
Paprika červená100
Olej olivový20
Česnek20
Rajčata loupaná ve šťávě400
Víno bílé suché150
Klobása moravská100
Olivy černé sterilované (Bonduelle)30

Energetická hodnota celkem: 7322 kJ

Bílkoviny (g): 142, Tuky (g): 114, Sacharidy (g): 58 SAFA (g): 47 Cukry (g): 24 Vláknina (g): 17 Sůl (g): 6

Energetická hodnota na 1 porci: 1831 kJ

Bílkoviny (g): 35.5, Tuky (g): 28.5, Sacharidy (g): 14.5 SAFA (g): 11.8 Cukry (g): 6 Vláknina (g): 4.3 Sůl (g): 1.5


Dochucovadla:

sůl, pepř, sladká paprika, svazek petrželky.

Postup přípravy

V hrnci rozehřejeme olej.Kuřecí stehna rozkrojíme na čtvrtiny a opečeme do zlatova.Cibuli nakrájíme na proužky, česnek prolisujeme a obojí přidáme ke stehnům. papriky rozpůlíme a nakrájíme na proužky a rovněž přidáme k masu. Opékáme až změknou a mírně se obarví do hněda. Přimícháme krájená rajčata,víno a mletou papriku a uvedeme k varu. Klobásu oloupeme a nakrájíme na kolečka.Přidáme k ostatním surovinám a vše 15 min. zvolna dusíme. Dochutíme solí a pepřem, ozdobíme petrželkou a podáváme s pečivem.Můžeme přidat nakrájené černé olivy.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma