TOPlist


Americký čokokoláč

  • Uživatelský recept
  • Autor: OndrejkaV
  • Porce: 8.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Voda250
Oleje (všechny druhy)100
Ocet8
Prášek do pečiva10
Sůl2
Kakao „bez cukru”22
Med110
Mouka žitná průměr180

Energetická hodnota celkem: 7755 kJ

Bílkoviny (g): 15, Tuky (g): 102, Sacharidy (g): 217 SAFA (g): 13 Cukry (g): 95 Vláknina (g): 15 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 969 kJ

Bílkoviny (g): 1.9, Tuky (g): 12.8, Sacharidy (g): 27.1 SAFA (g): 1.6 Cukry (g): 11.9 Vláknina (g): 1.9 Sůl (g): 0

Postup přípravy

Toto je hrnkový recept, suroviny jsem i odvážila a odměřila pro potřeby vypočítání Kj. 1 a 1/2 hrnku mouky 1hrnek medu 1/4hnku kakaa (lze nahradit třeba i ořechy) 1/2 ČL soli 1prdopeč 1 čajová lžička vanilkové esence 2ČL octa 1/3hnku oleje 1hrnek vody Smícháme suchou část, zvlášť mokrou část a poté smícháme obě směsi dohromady a přidáme med, nalejeme na malý čtvercový plech, do zapékací mísy, nebo do dortové formy. Na velký plech suroviny zdvoj, nebo ztrojnásobíme. Upečeme na 180°C (zkouším párátkem, které píchnu do středu koláče, peču tak dlouho dokud není párátko suché)

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (4 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

05. 06. 2017 21:12

Hanuja

Tenhle neznám, asi koláč brzy vyzkouším.

16. 02. 2013 20:24

jitume

obyč. buchta nic moc ke snídaní to jde

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma