TOPlist


Asijské křupavé zelí s kuřetem

  • Uživatelský recept
  • Autor: Tanein
  • Porce: 2.00
  • Doba přípravy (min.): 30

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)3
Zelí bílé hlávkové300
Kuřecí prsa100

Energetická hodnota celkem: 796 kJ

Bílkoviny (g): 26, Tuky (g): 4, Sacharidy (g): 12 SAFA (g): 1 Cukry (g): 7 Vláknina (g): 8 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 398 kJ

Bílkoviny (g): 13, Tuky (g): 2, Sacharidy (g): 6 SAFA (g): 0.5 Cukry (g): 3.5 Vláknina (g): 4 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

sojová omáčka, ocet, sůl

Postup přípravy

Dáme uvařit kuřecí prso. Vařené kuřecí prso nakrájíme na nudličky a vývar odložíme. Do části vývaru přidáme sojovou omáčku a rýžový ocet. (Může být i obyčejný). Čerstvé zelí nakrouháme nebo nakrájíme na nudličky. Sprejem na olej postříkáme pánev vok a rozpálíme jí. Vložíme zelí a orestujeme a po chvilce zalijeme ochuceným vývarem. Necháme asi 3-5 minut povařit, aby zelí zůstalo ještě křupavé. Pak ještě pár minut necháme odležet a případnou tekutinu slijeme. Zamícháme na jemnou pokrájené kuřecí maso a necháme vychladnout. Podáváme jako chutnou svačinu nebo doplněk k hlavnímu jídlu.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

04. 02. 2013 18:12

princezna.consuela

Já to dělám podobně, jen tam přídávám cibulku a žampiony a je to mnam:)

04. 02. 2013 17:14

Pyszkova

Zelí mám ráda, kuře miluji - takže to nemusí být vůbec špatné. A jistě to pořádně zasytí. Díky za tip.

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma