- Autor: Hanam1
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 17.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Čočka vařená | 1500 | 
| Cibule | 80 | 
| Rajský protlak | 120 | 
| Oleje (všechny druhy) | 12 | 
Dochucovadla:
sůl, pepř, česnek
Energetická hodnota celkem: 8320 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 124, 
                                                        Tuky (g): 28, 
                                                        Sacharidy (g): 304,
                                                        SAFA (g): 5,
                                                        Cukry (g): 75,
                                                        Vláknina (g): 107,
                                                        Sůl (g): 1
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 489 kJ
Bílkoviny (g): 7.3, Tuky (g): 1.6, Sacharidy (g): 17.9, SAFA (g): 0.3, Cukry (g): 4.4, Vláknina (g): 6.3, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Čočku (500 g) namočíme přes noc do vody, vodu zcedíme, nalijeme novou, osolíme přidáme bylinky např. majoránku a uvaříme. Na pánev nalijeme 2 lžíce oleje (cca 12g) a zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme čočku, rajský protlak a dochutíme pepřem, solí a česnekem. Nijak nezahušťujeme, čočka s protlakem vše vyřeší. (Můžeme podávat s vejcem či libovolným masem, tam dosaďte hodnotu potraviny.) pozn. Čočka se navaří asi 3x - porce je propočtena na 100g hotového jídla, pak záleží na vás, kolikrát vložíte porci čočky.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.









