TOPlist


Banánovo-ořechový chléb

  • Uživatelský recept
  • Autor: Apelu
  • Porce: 12.00
  • Doba přípravy (min.): 20

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Hera75
Cukr průměr110
Vejce celá průměr55
Mouka pšeničná hladká115
Mouka špaldová celozrnná110
Prášek do pečiva6
Banány400
Vlašské ořechy50

Energetická hodnota celkem: 10464 kJ

Bílkoviny (g): 44, Tuky (g): 94, Sacharidy (g): 359 SAFA (g): 34 Cukry (g): 180 Vláknina (g): 23 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 872 kJ

Bílkoviny (g): 3.7, Tuky (g): 7.8, Sacharidy (g): 29.9 SAFA (g): 2.8 Cukry (g): 15 Vláknina (g): 1.9 Sůl (g): 0

Postup přípravy

Předehřejte troubu na 180°C (350°F, stupeň 4 u plynového spotřebiče). Vymažte formu na srnčí hřbet (3,5 x 7,5 palce; 8,5 x 19 cm). V míse smíchejte tuk, cukr a rozšlehané vejce (nemusí být). Přidejte prosátou mouku a prášek do pečiva. Vidličkou si vedle rozmačkejte banány. Smíchejte všechny přísady, přidejte nastrouhanou kůru z citronu a pomeranče, těsto přendejte do vymazané a vysypané formy a dejte do trouby, přibližně na 30 - 35 min. (dokud není povrch dozlatova vypečený). Navrch dávám půlky vlašských ořechů, na ozdobu.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (3 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

16. 02. 2013 20:59

jitume

chybí mi ta špaldová mouka zkusím je to zajímavé díky

14. 02. 2013 21:58

calpet

Manželka to taky doma peče, je to SUPER ! Dejte fotku :-) jestli vypadá tak jako děláme doma ...

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma