TOPlist


Indická miska

  • Uživatelský recept
  • Autor: muriela
  • Porce: 6.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Rýže vařená bílá průměr900
Eidam 30 % průměr260
Kuřecí stehna bez kosti a bez kůže průměr550
Cibule230
Kečup140
Smetana zakysaná 15 % tuku průměr200
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)20

Energetická hodnota celkem: 15234 kJ

Bílkoviny (g): 230, Tuky (g): 155, Sacharidy (g): 321 SAFA (g): 79 Cukry (g): 63 Vláknina (g): 22 Sůl (g): 12

Energetická hodnota na 1 porci: 2539 kJ

Bílkoviny (g): 38.3, Tuky (g): 25.8, Sacharidy (g): 53.5 SAFA (g): 13.2 Cukry (g): 10.5 Vláknina (g): 3.7 Sůl (g): 2


Dochucovadla:

chilli, tymián, paprika sladká, kurkuma, zázvor, sůl

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kousky, okořeníme zázvorem a tymiánem. Cibuli nakrájíme na drobno. Do kečupu přidáme koření: 2g zázvoru, 2g kurkumy, 2g sladké papriky, 2 g tymiánu, chilli dle chuti a promícháme. Na oleji orestujeme cibulku, až zesklovatí, přidáme maso a také restujeme- až se zatáhne, přidáme kečup s kořením a zarestujeme, pak přidáme zakysanou smetanu, promícháme a necháme asi 5 minut probublávat. Nakonec posypeme na hrubo nastrouhaným sýrem, přikryjeme pokličkou a necháme prohřát do rozpuštění sýra. Podáváme s rýží a čerstvou zeleninou.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (3 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma