TOPlist


Hruskovy salat s roquefort a mandlovymi lupinky

  • Uživatelský recept
  • Autor: dabliceL
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 20

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Salát římský210
Hrušky300
Mandle70
Roquefort 50 %150
Ocet20
Oleje (všechny druhy)40
Pažitka5

Energetická hodnota celkem: 6653 kJ

Bílkoviny (g): 51, Tuky (g): 123, Sacharidy (g): 68 SAFA (g): 42 Cukry (g): 44 Vláknina (g): 14 Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 1663 kJ

Bílkoviny (g): 12.8, Tuky (g): 30.8, Sacharidy (g): 17 SAFA (g): 10.5 Cukry (g): 11 Vláknina (g): 3.5 Sůl (g): 0.8

Postup přípravy

1) salate (70 g frisee salat, 70 g lollo rosso a 70 g rucoly) ocistime, poradne ve studene vode omyjeme a osusime. U rucoly doporucuji tluste stonky odstranit. 2) omyte hrusky rozpulit a jadro oddstranit. Pulky hrusek podelne nakrajime na prouzky. Mandlove lupinky na rozpalene teflonove panvi bez tuku do zlatova orostovat. Roquefort (nivu) bud nakrajet na kosticky a nebo rozdrobit. 3) na vinaigretu bily balsamico ocet smichat s mandlovym kremem, 2 lzicemi vody, soli a peprem a pod stalym michanim postupne pridavat bud olivovy nebo olej z vlasskych orechu. Nakonec pridat na kolecka nasekanou pazitku 4) salat, rucolu, prouzky hrusek a kousky syru na taliri upravime a polijeme vinaigretou a posypeme mandlovymi lupinky. Dobrou chut

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma