- Autor: Zuzamull
- Doba přípravy (min.): 40
- Porce: 8.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Oleje (všechny druhy) | 20 | 
| Játra kuřecí | 1000 | 
| Niva 50 % průměr | 210 | 
| Cibule | 120 | 
Energetická hodnota celkem: 9620 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 264, 
                                                        Tuky (g): 129, 
                                                        Sacharidy (g): 24,
                                                        SAFA (g): 64,
                                                        Cukry (g): 9,
                                                        Vláknina (g): 2,
                                                        Sůl (g): 5
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 1203 kJ
Bílkoviny (g): 33, Tuky (g): 16.1, Sacharidy (g): 3, SAFA (g): 8, Cukry (g): 1.1, Vláknina (g): 0.3, Sůl (g): 0.6
Postup přípravy
Omytá a okapaná kuřecí játra orestujte na oleji, nechte dusit asi 20 min pod pokličkou, potom přidejte na kolečka nakrájenou cibuli, promíchejte, trochu osolte a opepřete a ještě nechte dusit asi 10 min.Nakonec přidejte pokrájenou nivu rovnoměrně po celé pánvy a nechte pod pokličkou roztavit mezi játry. Již nemíchejte. Případně dosolte, ale pozor, niva je hodně sama o sobě slaná.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.









