TOPlist


Brynzové halušky

  • Uživatelský recept
  • Autor: loreta
  • Porce: 13.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Tvaroh tvrdý průměr30
Brynza 50 % průměr40
Oleje (všechny druhy)3
Solamyl3
Mouka pšeničná polohrubá40
Brambory zimní90

Energetická hodnota celkem: 1703 kJ

Bílkoviny (g): 23, Tuky (g): 13, Sacharidy (g): 50 SAFA (g): 7 Cukry (g): 4 Vláknina (g): 5 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 131 kJ

Bílkoviny (g): 1.8, Tuky (g): 1, Sacharidy (g): 3.8 SAFA (g): 0.5 Cukry (g): 0.3 Vláknina (g): 0.4 Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Tvaroh a brynzu nastrouháme na jemném struhadle. Brambory předem uvaříme ve slupce, ještě teplé oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle, osolíme, přisypeme mouku a solamyl. Zpracujeme těsto, vytvoříme malé šišky, které ještě promáčkneme vidličkou, aby se utvořily rýhy. Ve vroucí vodě vaříme cca 4 minuty. Zcedíme, pokapeme olejem, promícháme s kysaným zelím, s tvarohem smíchaným s brynzou.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma