- Autor: loreta
- Uživatelský recept
- Porce: 13.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Tvaroh tvrdý průměr | 30 |
Brynza 50 % průměr | 40 |
Oleje (všechny druhy) | 3 |
Solamyl | 3 |
Mouka pšeničná polohrubá | 40 |
Brambory zimní | 90 |
Energetická hodnota celkem: 1703 kJ
Bílkoviny (g): 23,
Tuky (g): 13,
Sacharidy (g): 50,
SAFA (g): 7,
Cukry (g): 4,
Vláknina (g): 5,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 131 kJ
Bílkoviny (g): 1.8, Tuky (g): 1, Sacharidy (g): 3.8, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 0.3, Vláknina (g): 0.4, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Tvaroh a brynzu nastrouháme na jemném struhadle. Brambory předem uvaříme ve slupce, ještě teplé oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle, osolíme, přisypeme mouku a solamyl. Zpracujeme těsto, vytvoříme malé šišky, které ještě promáčkneme vidličkou, aby se utvořily rýhy. Ve vroucí vodě vaříme cca 4 minuty. Zcedíme, pokapeme olejem, promícháme s kysaným zelím, s tvarohem smíchaným s brynzou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.