TOPlist


Domácí loupáky

  • Uživatelský recept
  • Autor: AllyD
  • Porce: 12.00
  • Doba přípravy (min.): 240

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mouka pšeničná hladká500
Droždí 30
Cukr průměr60
Mléko plnotučné průměr225
Sádlo vepřové škvařené60
Vejce celá průměr80

Energetická hodnota celkem: 11794 kJ

Bílkoviny (g): 75, Tuky (g): 80, Sacharidy (g): 438 SAFA (g): 38 Cukry (g): 78 Vláknina (g): 40 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 983 kJ

Bílkoviny (g): 6.3, Tuky (g): 6.7, Sacharidy (g): 36.5 SAFA (g): 3.2 Cukry (g): 6.5 Vláknina (g): 3.3 Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Z droždí, trochy vlažného mléka, cukru a lžíce mouky připravíme kvásek. Do mísy si dáme mouku, sůl, cukr, přidáme vlažné mléko, rozpuštěné sádlo a v mléce rozkvedlané vejce. Přidáme vzešlý kvásek a vypracujeme těst, které necháme vykynout. Těsto rozdělíme na 3 díly, každý díl vyválíme na placku o síle 4 mm, placku rozkrojíme na 4 díly (trojúhelníky) a od širší strany začneme motat rohlíky. Dáme na plech a necháme dalších cca 45 minut. Potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct do vyhřáté trouby, pečeme na 160°C asi 16 minut.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma