TOPlist


Domácí játrová paštika (1 porce-15g)

  • Uživatelský recept
  • Autor: MiryJamT
  • Porce: 10.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Játra kuřecí150
Máslo čerstvé10
Cibule50
Mléko čerstvé plnotučné (3,5 % tuku)50

Energetická hodnota celkem: 1320 kJ

Bílkoviny (g): 29, Tuky (g): 17, Sacharidy (g): 9 SAFA (g): 10 Cukry (g): 5 Vláknina (g): 1 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 132 kJ

Bílkoviny (g): 2.9, Tuky (g): 1.7, Sacharidy (g): 0.9 SAFA (g): 1 Cukry (g): 0.5 Vláknina (g): 0.1 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

sůl, pepř, můžou se přidat sušený brusinky, švestky nebo mandle, fantazii se meze nekladou

Postup přípravy

Na másle osmažíme cibulku, přidáme játra a dusíme, dokud se ze směsi nevydusí voda. Necháme vystydnout, rozmixujeme i s mlékem. To přidáváme postupně, dokud nedocílíme požadované hustoty. Osolíme a opepříme. Nakonec můžeme přidat sušené ovoce nebo ořechy.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (6 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

08. 09. 2015 09:26

kapa33

Kolegyně dělá také domácí paštiku - je vynikající, ale dietní asi moc ne. Máslo a mléko nahrazuje 30% šlehačkou a přidává brusinky.
Bozulko - ta je tak dobrá, že s trvanlivostí, bych si hlavu nedělala :-).

29. 07. 2015 02:18

Tak tohle bych chtěla někdy vyzkoušet.

05. 04. 2015 18:31

Zdá se to jednoduché, jen by mě zajímalo, jakou konzistenci mám očekávat po ztuhnutí. Pokud ztuhne dostatečně, tak bych to zkusila dát do formy na biskupský chlebíček (nebo srnčí hřbet) a tu nejdřív vyložit tenkými plátky angl. slaniny. Sice to na dietě moc nepřidá, ale zato na chuti ...!

09. 10. 2013 14:18

Bozulka

Jak dlouho paštika vydrží?

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma