TOPlist


Perkelt (vepřové libové maso)

  • Uživatelský recept
  • Autor: Tanein
  • Porce: 2.00
  • Doba přípravy (min.): 45

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)6
Vepřová kýta300
Paprika bílá158
Rajčata 318
Cibule135

Energetická hodnota celkem: 2636 kJ

Bílkoviny (g): 66, Tuky (g): 27, Sacharidy (g): 29 SAFA (g): 10 Cukry (g): 18 Vláknina (g): 7 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1318 kJ

Bílkoviny (g): 33, Tuky (g): 13.5, Sacharidy (g): 14.5 SAFA (g): 5 Cukry (g): 9 Vláknina (g): 3.5 Sůl (g): 0.5


Dochucovadla:

červená paprika, sůl nebo podravka

Postup přípravy

Nejprve si nakrájíme cibulku na kostičky, pak maso na kostky a pak rajčata a papriku. Do hrnce nebo na pánev dáme olej (v originálním receptu mé babičky je sádlo) a na něm smažíme cibulku. Já jsem použila minimální množství oleje, ale chce to opravdu hlídat aby se nepřipekla. Pak přidáme maso a když se zatáhne tak červenou mletou papriku - může být i pálivá. Osolíme a přidáme rajčata a zelenou (bílou) papriku. Pokud chcete, lze přidat i chilli papričku. Dusíme ve vlastní šťávě do měkka. Můžeme malinko podlít. Na dochucení lze použít podravku. Část masa můžeme nahradit masem sojovým nebo šmakounem. Jako přílohu můžeme volit těstoviny, rýži, halušky a nebo stačí celozrnný chléb.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

09. 07. 2013 11:22

Modroocka66

Zítra bude na oběd díky

04. 03. 2013 10:01

Tanein

Říkala jsem si, že musím vyzkoušet i něco jiného než pořád drůbež.... :-)

03. 03. 2013 18:53

Iva77

Určitě vyzkouším, díky.

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma