TOPlist


Pangasius zapečený v protlaku se sýrem, brambory, zeleninový salát

  • STOB recept
  • Autor: STOB
  • Porce: 1.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Pangasius100
Citrony10
Rama classic7
Cibule30
Kopr8
Rajský protlak20
Strouhanka5
Eidam 20 % průměr15
Brambory zimní150
Salát hlávkový100
Mrkev50

Energetická hodnota celkem: 1599 kJ

Bílkoviny (g): 28, Tuky (g): 7, Sacharidy (g): 51 SAFA (g): 4 Cukry (g): 13 Vláknina (g): 6 Sůl (g): 1

Postup přípravy

Osušené porce ryby pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a necháme 30 minut odležet. Na rozehřátém tuku opečeme rybu z obou stran, vyjmeme a uchováme v teple. Polovinu cibule nakrájíme na plátky, orestujeme na výpeku, vložíme opečenou rybu a poklademe zbylou cibulí a najemno nasekaným koprem. Přelijeme rajským protlakem, na každou porci položíme plátek sýru, posypeme směsí strouhanky a zapečeme v troubě. Hlávkový salát natrháme na sousta, mrkev nastrouháme na jemném struhadle. Z octa, soli, pepře a sladidla připravíme zálivku, kterou vmícháme do zeleninového salátu. Podáváme s vařenými bramborami.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (14 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

19. 03. 2013 11:34

dagmarhruska

Urcite vyzkousím, ryby jím také málo, ale takhle zpracované mi budou urcite chutnat. Recept vypadá mnam.

19. 03. 2013 11:11

Rozhodně to zkusím, neb jídla z ryb jím málo a toto by mohlo být dobré

19. 03. 2013 10:59

hamali

mám ráda i rybu i kopr, ukládám a uvařím :)

19. 03. 2013 10:48

Kveta Silna

Mňam !!

19. 03. 2013 10:37

zdenalan

Také udělám mám kopr v mrazáku.

23. 06. 2012 09:12

petulab

výborný, neměla jsem teda pangasia a kopr, ale i z tresky a bez kopru mňamka

stakul - myslím, že za syrova, ale nikde není napsané, že si to množství nemůžeš upravit dle svých představ, možností a potřeb :-)

08. 01. 2012 12:24

stakul

prosím mám dotaz ,těch 100g ryby se myslí syrová? Pokud ano ,tak to se dost zredukuje ne?

30. 06. 2011 20:09

DaNov

Doporučuji všem, je to bomba! Ten kopr tam nečekaně výborně zapadl!!!

09. 02. 2011 09:39

susik

Dnes uvařím na zitřejší oběd :-)

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma