- Autor: Elulenka
- Doba přípravy (min.): 90
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mrkev | 50 |
Cizrna (v suchém stavu) | 100 |
Paprika žlutá | 50 |
Žampiony | 50 |
Cibule | 15 |
Olej palmojádrový, kokosový | 5 |
Vejce celá průměr | 55 |
Smetana zakysaná 12% | 100 |
Dochucovadla:
pepř, sůl
Energetická hodnota celkem: 2750 kJ
Bílkoviny (g): 31,
Tuky (g): 28,
Sacharidy (g): 70,
SAFA (g): 15,
Cukry (g): 21,
Vláknina (g): 18,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Cizrnu si namočíme alespoň noc předem, ideální jsou 1 - 2 dny. Cizrnu dáme do čerstvé vody a vaříme do měkka. Nesolíme! mrkev nastrouháme na hrubém struhadle, papriku nakrájíme na proužky, žampiony na plátky. Na troše oleje zpěníme cibulku, přidáme mrkev a papriku a dusíme. Přidáme žampiony, dochutíme solí a pepřem. Smícháme s paprikou a přidáme půl kelímku smetany (na porci). Podáváme s volským okem. :)
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.