- Autor: becheruska
- Doba přípravy (min.): 50
- Porce: 4.00
tři netučné tvarohy, 2 vejce, 2 vanilkové cukry (může být i normální) - pro dietnější pokrm lze vynechat, ovoce dle chuti, skořice
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Jahody | 200 |
Cukr průměr | 40 |
Vejce celá průměr | 100 |
Tvaroh bez tuku (odtučněný) průměr | 750 |
Dochucovadla:
skořice
Energetická hodnota celkem: 3985 kJ
Bílkoviny (g): 120,
Tuky (g): 12,
Sacharidy (g): 87,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 82,
Vláknina (g): 4,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 996 kJ
Bílkoviny (g): 30, Tuky (g): 3, Sacharidy (g): 21.8, SAFA (g): 1, Cukry (g): 20.5, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Tvarohy dáme do mísy, osladíme dvěma vanilkovými cukry a přidáme žloutky ze dvou vajec. Dobře promícháme. Dáme do formy nebo do mufinových misek. Ušleháme sníh ze zbylých bílků a dáme na tvaroh. Navrch klademe ovoce dle chuti. Pečeme cca 40 minut. Při servírování můžeme posypat skořicí (hořkým kakaem, kokosem...).
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.