TOPlist


Bramborová polévka s kroupami a houbami

  • Uživatelský recept
  • Autor: anubis
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 120

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Brambory (syrové)400
Kroupy ječné30
Celer bulva100
Pór30
Mrkev100
Petržel - kořen120
Cibule100
Česnek30
Houby sušené průměr20
Voda, minerální vody bez příchutě1500
Máslo čerstvé25
Mouka pšeničná hladká15

Energetická hodnota celkem: 4072 kJ

Bílkoviny (g): 28, Tuky (g): 23, Sacharidy (g): 163 SAFA (g): 14 Cukry (g): 36 Vláknina (g): 30 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 1018 kJ

Bílkoviny (g): 7, Tuky (g): 5.8, Sacharidy (g): 40.8 SAFA (g): 3.5 Cukry (g): 9 Vláknina (g): 7.5 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

vývar v kostce Masox bobkový list nové koření pepř

Postup přípravy

Zeleninu nakrájíme na menší kousky, zalijeme asi 1,5 vody, přidáme koření, kroupy a necháme vařit, dokud není vše měkké. Přidáme kostku kuřecího vývaru, kostku Masoxu, vytáhneme koření, vhodíme houby, připravíme jíšku a necháme společně ještě chvíli provařit.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma