TOPlist


Lasagne bolognese

  • Uživatelský recept
  • Autor: lindahan
  • Porce: 6.00
  • Doba přípravy (min.): 100

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mleté maso míchané průměr500
Rajčata konzervovaná300
Rajčatové pyré300
Máslo čerstvé30
Mouka pšeničná hladká100
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku)300
Cibule80
Česnek10
Těstoviny (v suchém stavu)200
Eidam 30%200

Energetická hodnota celkem: 17038 kJ

Bílkoviny (g): 158, Tuky (g): 256, Sacharidy (g): 276 SAFA (g): 128 Cukry (g): 49 Vláknina (g): 33 Sůl (g): 9

Energetická hodnota na 1 porci: 2840 kJ

Bílkoviny (g): 26.3, Tuky (g): 42.7, Sacharidy (g): 46 SAFA (g): 21.3 Cukry (g): 8.2 Vláknina (g): 5.5 Sůl (g): 1.5


Dochucovadla:

sůl, pepř, čerstvá bazalka, muškátový oříšek

Postup přípravy

Nadrobno nakrájenou cibulku opražíme na pánvi dozlatova, vyjmeme ji. Na pánvi vysypeme mleté maso a orestujeme ho. Přidáme sůl, pepř, loupaná rajčata, rajčatový protlak a provaříme společně cca 10 min. Nakonec dochutíme ještě čerstvou nasekanou bazalkou a česnekem. Odstavíme. V druhém hrnci si mezitím připravíme bešamel - jíška z hladké mouky a másla- přiléváme mléko dokud směs nezhoustne. Přidáme trochu muškátového oříšku. Do pekáče vyskládáme těstovinu na lasagne a na něj vkládáme masovou směs - bešamel-těstovinu-masovou směs-bešamel. Takto pokračujeme dokud nám zbývají suroviny. Konečná vrstva nemá končit těstovinou, aby nebyla krusta příliš tvrdá. Na konci posypeme nastrouhaným sýrem a dáme na 45 min na mírný oheň zapéct.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma