- Autor: bigbubo
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) |
|---|---|
| Jelenie mäso | 300 |
| Cibule | 65 |
| Kyslá smotana 14% | 125 |
| Naturamyl bramborový škrob | 10 |
| Houby sušené průměr | 30 |
| Olej olivový | 20 |
| Zlatý hovädzí bujón | 10 |
| Víno červené | 100 |
Dochucovadla:
soľ, korenie,
Energetická hodnota celkem: 3992 kJ
Bílkoviny (g): 75,
Tuky (g): 48,
Sacharidy (g): 51,
SAFA (g): 26,
Cukry (g): 19,
Vláknina (g): 15,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1331 kJ
Bílkoviny (g): 25, Tuky (g): 16, Sacharidy (g): 17, SAFA (g): 8.7, Cukry (g): 6.3, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Mäso naporcujeme a naklepeme (3rezne), okoreníme a prudko opečieme z oboch strán. Vy berieme a n výpeku orestujeme nasekanú cibuľu. Keď je cibuľ mäkká prložíme naspôť mäso, zalejeme vínom pridáme kocku bujónu a prikryté dusíme do zmäknutia. Podľa potreby podlievame vodou. Keď je mäso mäkké, pridáme huby ktoré sme predtým namočili a pred pridaním vyžmýchali.Podusíme a keď sú huby uvarené, pridáme kyslú snotanu v ktorej sme rozmiešali čajovú lyžičku zemiakového škrobu. Privedieme do varu a máme hotovo. Podľa chuti dosolíme resp.okireníme a podávame s cestovinou, polentou alebo s knedlíkom. Dobrú chuť.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






