TOPlist


Morská šťuka so smotanovým špenátom a varenými zemiakmi

  • Uživatelský recept
  • Autor: bigbubo
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 30

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Smetana na vaření 10%200
Olej olivový10
Brambory vařené800
Filety z morskej šťuky500
Solamyl bramborový škrob4
Česnek10
Špenátové listy mražené450

Energetická hodnota celkem: 6209 kJ

Bílkoviny (g): 115, Tuky (g): 34, Sacharidy (g): 171 SAFA (g): 20 Cukry (g): 25 Vláknina (g): 27 Sůl (g): 5

Energetická hodnota na 1 porci: 1552 kJ

Bílkoviny (g): 28.8, Tuky (g): 8.5, Sacharidy (g): 42.8 SAFA (g): 5 Cukry (g): 6.3 Vláknina (g): 6.8 Sůl (g): 1.3


Dochucovadla:

čierne čerstvo mleté korenie, 1/2 kávovej lyžičky nastrúhaný muškátový orech, soľ,

Postup přípravy

Na dostatočne veľkej pánvici zohrejeme lyžicu oleja, vložíme nerozmrazené filety tak, aby sa nedotýkali, bohato posypeme korením na ryby a na strednom stupni prikryté pomaly ťaháme . Pozor s rybami nehýbeme pokiaľ sa voda neodparí čo poznáme podľa zvuku a vône a to sú úž hotové. No a pokiaľ sa nám spravia: Na dno hrnčeka dáme trocha horúcej vody vložíme mrazený špenát a varíme pokiaľ sa nerozmrazí. Do šľahačky pridáme zemiakový škrob, muškátový orech strúhaný a čierne korenie, a dobre rozmiešame. Olúpeme tri stúčky cesnaku a posekáme ho na drobno. Keď je špenát rozmrazený a voda odparená pridáme posekaný cesnak, šľahačku s koreninami a pomaly privedieme do varu, necháme cvíľu pobublať a máme hotovo. Osolíme podľa chuti a máme vynikajúcu prílohu k práve dokončeným rybám a aby nám nechýbali sacharidy tak tam prihodíme varený zemiak. Špenát je tiež dobrý k vajíčku alebo len tak k osmaženému toustu.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma