- Autor: Quinnitan
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej olivový | 40 |
Těstoviny (uvařené) | 400 |
Cibule | 220 |
Česnek | 50 |
Rajčata sušená v oleji | 30 |
Dochucovadla:
Sůl
Energetická hodnota celkem: 4758 kJ
Bílkoviny (g): 24,
Tuky (g): 49,
Sacharidy (g): 146,
SAFA (g): 22,
Cukry (g): 26,
Vláknina (g): 14,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 2379 kJ
Bílkoviny (g): 12, Tuky (g): 24.5, Sacharidy (g): 73, SAFA (g): 11, Cukry (g): 13, Vláknina (g): 7, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Do vroucí osolené vody se lžící oleje dáme vařit těstoviny dle našeho výběru (výborné jsou klasické špagety). Mezitím si oloupeme 2 středně veké cibule, které nakrájíme na široké proužky nebo kolečka. Na pánvi necháme zahřát 2 lžíce olivového oleje. Když je olej rozpálený, dáme na pánev cibuli. Mezitím si oloupeme 4 stroužky česneku (může být více, i méně, podle chuti) a nakrájíme je na silnější plátky. Až cibule zesklovatí, přidáme je na pánev. Chvíli mícháme a pak na pánev přidáme hrst sušených rajčat (rozhodně nemusí být naložená v oleji). Mícháme do chvíle, než cibule změkne a je "vláčná", ale nesmažíme do zlatova. Mezitím se nám dovařily těstoviny, které slijeme a hned přidáme ke směsi do pánve. Důkladně promícháme a dochutíme solí. Ihned podáváme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.