TOPlist


Chilli con carne

  • Uživatelský recept
  • Autor: radkam3
  • Porce: 6.00
  • Doba přípravy (min.): 40

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Olej palmojádrový, kokosový20
Cibule100
Paprika červená150
Česnek30
Mleté maso míchané průměr500
Bujón průměr (v suchém stavu)10
Rajčata konzervovaná400
Rajský protlak20
Fazole červené sterilované v mírně slaném nálevu400
Čokoláda mléčná průměr20
Voda, minerální vody bez příchutě300

Energetická hodnota celkem: 11869 kJ

Bílkoviny (g): 88, Tuky (g): 218, Sacharidy (g): 117 SAFA (g): 107 Cukry (g): 57 Vláknina (g): 42 Sůl (g): 6

Energetická hodnota na 1 porci: 1978 kJ

Bílkoviny (g): 14.7, Tuky (g): 36.3, Sacharidy (g): 19.5 SAFA (g): 17.8 Cukry (g): 9.5 Vláknina (g): 7 Sůl (g): 1


Dochucovadla:

sůl, majoránka, pepř, chilli, kmín

Postup přípravy

Nakrájejte cibuli a nechat na oleji zesklovatět. Přidejte na kostičky nakrájenou červenou papriku, plátky česneku, chilli, sladkou papriku a kmín. Za stálého míchání smažte 5 minut. Ztlumte plamen, přidejte do pánve mleté maso a vařečkou se ho snažte rozdělit na co nejmenší kousky. 5 minut rychle míchejte tak, aby se maso rozdělilo na hrudky a bylo stejnoměrně opečerné. Udržujte střední plamen, maso by mělo být usmažené, nikoli dušené. Mezitím kostku bujonu rozpusťte ve 300 ml horké vody. Vývar přilijte do pánve. Do pánve přilijte konzervovaná rajčata, přisypte majoránku, cukr, sůl a pepř. Místo cukru můžete dát 2 malé kostičky čokolády. Na závěr přidejte rajčatový protlak a všechno důkladně promíchejte. Směs přiveďte k varu a přiklopte pokličkou. Co nejvíc stáhněte plamen a nechte 20 minut probublávat. Občas zamíchejte a zkontrolujte, jestli se omáčka nepřichytává nebo jestli se příliš neodpařila. Pokud ano, přidejte vodu. Fazole z konzervy slijte, a přidejte do pánve. Znovu pokrm přiveďte k varu a ještě 10 minut poduste. Správné chilli con carne by mělo být husté a šťavnaté.Ochutnejte a podle chuti dosolte a opepřete. Potom už jen odklopte pokličku a nechte chilli aspoň 10 minut stát. Je důležité, aby se chuti rozložily a maso natáhlo všechyn vůně.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma