- Autor: STOB
- STOB recept
- Porce: 1.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Omáčka sójová | 5 | 
| Paprika žlutá | 40 | 
| Paprika červená | 40 | 
| Žampiony | 25 | 
| Mrkev | 20 | 
| Česnek | 6 | 
| Cibule | 20 | 
| Rýže natural syrová | 50 | 
| Oleje (všechny druhy) | 7 | 
| Játra kuřecí | 100 | 
Energetická hodnota celkem: 1854 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 29, 
                                                        Tuky (g): 14, 
                                                        Sacharidy (g): 50,
                                                        SAFA (g): 3,
                                                        Cukry (g): 6,
                                                        Vláknina (g): 5,
                                                        Sůl (g): 0
                                                        
                                                        
Postup přípravy
Rýži uvaříme obvyklým způsobem. Zeleninu a žampióny omyjeme, očistíme, mrkev nakrájíme na slabá kolečka, žampióny na plátky, papriky na nudličky. Játra omyjeme, necháme okapat. Ve woku nebo na teflonové pánvi rozehřejeme olej, játra opepříme a opečeme ze všech stran, vyjmeme, mírně osolíme a uchováme v teple. Do pánve vložíme na kolečka pokrájenou cibuli, lisovaný česnek, žampióny a zeleninu, opepříme, osolíme, přidáme špetku kari koření, podlijeme trochou vody a podusíme. Na skus podušenou zeleninu zamícháme s rýží, dochutíme sójovou omáčkou. Servírujeme obložené drůbežími játry.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.









