TOPlist


tuňákové těstoviny

  • Uživatelský recept
  • Autor: birdhanka
  • Porce: 2.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Tuňák ve vlastní šťávě180
Česnek15
Rajský protlak200
Těstoviny (uvařené)200
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)15

Energetická hodnota celkem: 3487 kJ

Bílkoviny (g): 60, Tuky (g): 21, Sacharidy (g): 103 SAFA (g): 3 Cukry (g): 31 Vláknina (g): 9 Sůl (g): 5

Energetická hodnota na 1 porci: 1744 kJ

Bílkoviny (g): 30, Tuky (g): 10.5, Sacharidy (g): 51.5 SAFA (g): 1.5 Cukry (g): 15.5 Vláknina (g): 4.5 Sůl (g): 2.5

Postup přípravy

Přivedeme k varu vodu na těstoviny (u nerezového nádobí solíme až vroucí vodu). Do vody nepřidáváme žádné další ingredience. Žádný olej, máslo apod.! V hluboké pánvi rozpálíme olej (rozpálit ano, nikoliv přepálit) a přidáme nakrájený česnek. V té chvíli úplně ztlumíme oheň (aby se česnek nepřipálil – potom zhořkne) a necháme česnek pustit „šťávu“. Přidáme protlak, směs malinko naředíme a osladíme špetkou cukru. Přivedeme k varu a nasypeme sušené bylinky. Zamícháme a za moment přidáme tuňáka (včetně oleje z konzervy). Na středním ohni lehce rozdělíme větší kusy masa, přidáme sůl a pepř. Nakrájíme si čerstvou bazalku a vmícháme jí do směsi (pokud se vám zdá moc hustá, přidejte trochu vody z těstovin). Uvařené těstoviny nasypeme do pánve, proházíme s omáčkou a podáváme.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma