TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

květákový mozeček

Zpět
  • Autor: birdhanka
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř

Energetická hodnota celkem: 2453 kJ

Bílkoviny (g): 27, Tuky (g): 36, Sacharidy (g): 42, SAFA (g): 8, Cukry (g): 25, Vláknina (g): 18, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 613 kJ

Bílkoviny (g): 6.8, Tuky (g): 9, Sacharidy (g): 10.5, SAFA (g): 2, Cukry (g): 6.3, Vláknina (g): 4.5, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Květák rozdělíme na růžice, uvaříme v osolené vodě a přes síto procedíme. Necháme oka­pat a ještě z něj vařečkou vy­mačkáme vodu (když ho nechá­me jenom okapat, mozeček je vodnatý, rozbředlý) a pokrájíme na menší kousky (bez větších tuhých košťálů). Cibuli nakrájíme nadrobno a usmažíme na tu­ku do světle hněda. Přidáme vymačkaný květák a necháme krátce prohřát. Zalijeme v hrneč­ku rozkvedlanými vejci se solí a pepřem. Vařečkou na pánvič­ce mícháme do zatuhnutí vají­ček.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři