- Autor: birdhanka
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cibule | 150 |
Vejce celá průměr | 160 |
Květák | 500 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 20 |
Dochucovadla:
sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 2453 kJ
Bílkoviny (g): 27,
Tuky (g): 36,
Sacharidy (g): 42,
SAFA (g): 8,
Cukry (g): 25,
Vláknina (g): 18,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 613 kJ
Bílkoviny (g): 6.8, Tuky (g): 9, Sacharidy (g): 10.5, SAFA (g): 2, Cukry (g): 6.3, Vláknina (g): 4.5, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Květák rozdělíme na růžice, uvaříme v osolené vodě a přes síto procedíme. Necháme okapat a ještě z něj vařečkou vymačkáme vodu (když ho necháme jenom okapat, mozeček je vodnatý, rozbředlý) a pokrájíme na menší kousky (bez větších tuhých košťálů). Cibuli nakrájíme nadrobno a usmažíme na tuku do světle hněda. Přidáme vymačkaný květák a necháme krátce prohřát. Zalijeme v hrnečku rozkvedlanými vejci se solí a pepřem. Vařečkou na pánvičce mícháme do zatuhnutí vajíček.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.