TOPlist


hummus

  • Uživatelský recept
  • Autor: sarice
  • Porce: 1.00
  • Doba přípravy (min.): 20

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Cizrna (v suchém stavu)50
Olej olivový10
Lněné semínko drcené20
Česnek10
Citronová šťáva10

Energetická hodnota celkem: 1455 kJ

Bílkoviny (g): 15, Tuky (g): 19, Sacharidy (g): 30 SAFA (g): 3 Cukry (g): 7 Vláknina (g): 15 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

sůl, pepř, mletá parika

Postup přípravy

namočit cizrnu (12 h) do dvojnásobného množství vody, pak slijeme, přelijeme studenou vodou a vaříme 10 min (sbíráme tvořící se pěnu), rozmixujeme nahrubo a přidáme další suroviny (dle potřeby i vodu, kde se cizrna vařila), dochutíme, necháme odležet v lednici. -polévková lžíce oleje cca 7g. -má obsahovat tahini pastu (ze sezamu), tu zatím nemám, místo toho dám lněné semínko

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma